Weetjes waarom wijn goed is om te drinken

Jij wil toch ook een goede reden om wijn te drinken? Hier volgen een aantal weetjes waarom wijn goed voor je gezondheid is.

Bescherming van longen

Zowel rode als witte wijn heeft een positieve invloed op je longen. Uit onderzoek is gebleken dat als je witte wijn drinkt je beter ademhaalt dan wanneer je andere alcoholische dranken nuttigt. Daarentegen geeft ander onderzoek weer aan dat rode wijn beschermt tegen longkanker terwijl witte wijn dit juist kan veroorzaken. Misschien regelmatig afwisselen om zou je longen optimaal te houden?

Ter behoud van je tandvlees

Je mag het geloven of niet, maar rode wijn heeft een positieve invloed op je tanden en je tandvlees. Bepaalde stoffen in de drank zorgen ervoor dat je tanden sterker worden en je tandvlees gezonder. Wat dat betreft kun je dus nog wel een glaasje nemen.

Vitamientjes en mineralen

In wijn zitten bepaalde mineralen die voor de mens van vitaal belang zijn. Met name ijzer, magnesium en vitamine C zijn in grote mate aanwezig. En een glaasje wijn draagt dus behoorlijk bij aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid voor deze mineralen.

Tegen een verkoudheid

Een glas of twee rode wijntjes per dag zorgt er voor dat je minder snel een verkoudheid op loopt. Een lekkere en leuke oplossing dus in plaats van die vieze anti-hoest drankjes of neus sprays. Voorkom je verkoudheid met een glaasje wijn.

Lichaamsgewicht

Af en toe een glaasje wijn zorgt er voor dat je beter op gewicht blijft, aldus de Harvard University. Drinken met mate is hierbij het sleutelwoord. Een overmatige dosis alcohol is nooit goed en zal alleen maar resulteren in meer lichamelijke klachten.

Rode wijn versus witte wijn

Welke van de twee kan je nu beter drinken voor je gezondheid? Verschillende onderzoeken geven verschillende resultaten. Rode wijn helpt tegen het voorkomen van verschillende soorten kanker en hartproblemen. Maar ook witte wijn heeft dus positieve effecten. Belangrijk is om matig te drinken. Meer dan zeven glazen per week wordt al beschouwd als overmatig alcohol gebruik. Hoe mooi alle onderzoeken ook klinken het is verstandig om je drankgebruik onder controle te houden. Uiteindelijk is alcohol niet goed voor je lichaam en vooral niet goed voor je lever.